Σχολικός εκφοβισμός

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας ημέρας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού(6 Μαρτίου), την εβδομάδα από 4-8 Μαρτίου έγιναν δράσεις σε όλες οι τάξεις του σχολείου.  

Δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να εκφράσουν τις σκέψεις τους και τους προβληματισμούς τους. Να εκφράσουν τα συναισθήματα που βίωσαν παρακολουθώντας τις παρουσιάσεις και τις ταινίες αλλά και να προσπαθήσουν, μέσω της ενσυναίσθησης (Σκετς με την κ. Μεϊμαρίδου) να μπουν στον ρόλο και στο μυαλό των ηρώων.

Επιπλέον, διευκρινίσαμε πώς μπορούμε να εντοπίσουμε ένα περιστατικό σχολικού εκφοβισμού, αναφέραμε πολλά σχετικά παραδείγματα και τονίσαμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθούνται για την αντιμετώπισή του. 

Επιπρόσθετα, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο δεν αφορά μόνο τον θύτη ή το θύμα αλλά και τους παρατηρητές. Δηλαδή όσους είναι παρόντες κατά την άσκησή του ή γνωρίζουν την ύπαρξή του και οι οποίοι μπορεί να αποτελέσουν πολύτιμο μοχλό στον εντοπισμό και στην εξάλειψη του φαινομένου αυτού. 

Η δασκάλα της Ε’-Στ’ , Λαζαρίδου Γαλήνη, συντόνισε την ενημέρωση και την δράση που ακολούθησε σε θέματα ασφαλούς διαδικτύου.

Κατηγορίες: 2023-2024, Δραστηριότητες. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.